Trouwring tot sierring

as onder de steen

Onze goudsmid maakte op de trouwring een zetkast waar de steen, welke gevonden op het strand tijdens een vakantie, werd gezet. Onder de steen werd het as van haar geliefde verwerkt. Een prachtige herinnering aan hem en de mooie vakanties.

Blijvende herinnering

Bijzonder verzoek

Onlangs kreeg Atelier Ydo een bijzonder verzoek. Onze klant bracht twee kiezen mee van haar 22 jarige Shetlandpony; Kaatje.

Kaatje was overleden en mevrouw wilde heel graag een blijvende herinnering. Ze vroeg of Ed een ring kon maken met daarin een steen gemaakt uit de kiezen van Kaatje. Geen uitdaging is te groot, dus Ed ging er mee aan de slag. En zie hier het resultaat. Een prachtige geelgouden ring, ook helemaal zelf gegoten en afgewerkt en een steen gevijld uit een van de kiezen van Kaatje. Een geweldig geheel. En zeker één van de meest bijzondere opdrachten in het bestaan van Atelier Ydo.

Bi Color ring met as in hars

twee trouwringen vermaakt tot één

Twee zware gouden trouwringen vermaakt tot één fantasiering. Op de bovenste foto staan de voorbeeldring met briljant en de zelf ontworpen ring naast elkaar.

Op de foto daaronder kun je zien hoe Ed het as in het hars verwerkt en aanbrengt in de uitsparing van de ring.

De laatste foto laat heel duidelijk een bi color gouden ring zien waarin as in hars verwerkt is.

Een bijzondere ring

letter F rust op as

Deze gouden ring, bestaande uit twee gouden ringen die een bakje waarin lila hars met as vasthouden, was een speciale opdracht. De letter F is nagemaakt naar de getatoeëerde letter op haar arm. Zijn letter!

Moeders Trouwring

cadeau van de kinderen

Toen moeder 90 werd kreeg ze van haar kinderen deze prachtig vermaakte trouwringen van haar en haar man. De vijf briljanten staan symbool voor de kinderen. De gravure is bewaard gebleven. Mooi teken van liefde!

Twee gouden ringen

vermaakt tot één

Twee trouwringen vermaakt tot één. De gravure van een ring is bewaard gebleven. Een prachtige herinnering aan een leven lang samen.

Twee trouwringen

hij houdt haar vast

De herenring op deze foto is de opengewerkte ring. De damesring kan in de opening van de herenring. Zo wordt het één geheel en houdt hij haar vast! Voor altijd samen (als u ons filmpje van RTL-Z de Barometer bekijkt, ziet U Ed een tekening maken voor deze ring! Met speciale dank aan Monique).

Van trouwring tot sierring

eye catcher !!

De gouden trouwring werd vermaakt tot geweldige fantasiering. Hiervoor werd een onyx in ovale zetkast gezet en briljant in ronde zetkast. Een prachtig resultaat!

Hij kocht een ring..

en zette zijn stempel

Gouden damesring met briljant en vingerafdruk. Bij leven en welzijn de vingerafdruk van je geliefde op je huid dragen. Hoe mooi is dat?! 

Trouwring vermaakt

sierring met briljant

De briljanten komen uit een ander sieraad. Met witgoud is de aanzet gemaakt naar de zetkast met briljant.

Laser gravure op ring

Floortje's poot afdruk

Maaike wilde een gravure van de pootafdruk van Floortje op een ring. Ondanks dat het graveerplaatje maar 10 mm. is was de afdruk heel duidelijk.

Opa's ring

erfenis

Toen de kleinzoon opa’s zegelring kreeg was deze al behoorlijk versleten. Een nieuwe scheen (=onderkant ring) en een nieuwe plaat aan bovenzijde en binnenzijde maakt dat deze ring opnieuw tot in lengte van jaren gedragen kan worden.

Zilveren Herenring

vingerafdruk van een vriend

Op deze zilveren heren monogramring is door middel van een laser gravure een vingerafdruk gezet. Het verzoek was om de afdruk net iets dieper te graveren zodat deze voelbaar werd. De vingerafdruk van zijn beste vriend in een ring. Om hem nooit te vergeten! RIP.

Oud Goud

tot 1 mooi sieraad

Alle oude sieraden zijn van waarde, maar soms is het tijd voor een nieuw begin. Onze klant koos voor zichzelf. Een nieuwe start gebaseerd op liefdevolle herinneringen. Ed maakte van dat oude goud één prachtige nieuwe ring met blauwe steen. Omdat je altijd opnieuw kunt beginnen!

Verwerking oude goud

tot prachtige ring

Het goud is gesmolten en gegoten tot strip en draad. Hiermee is de ring gemaakt.

Herinner Ring

Trouwring en as

De brede herenring werd smaller gemaakt. In het zetkastje zit as en kleurhars. 

Vader en Moeder

Samen een!

De ring met het kaartje eraan was het voorbeeld. De helft van de ring van vader en de helft van de ring van moeder werden samen tot 1 ring gemaakt. Voor altijd samen!